×

Error message

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6604 of /home/customer/www/iseproject.eu/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/customer/www/iseproject.eu/public_html/includes/common.inc).

Projectgebieden

Het projectgebied - Kent

Strategisch gepositioneerd tussen de markten van Londen en Europa, vormt Kent de uitvalsbasis van het Verenigd Koninkrijk richting continentaal Europa. Kent biedt toegang tot 530 miljoen consumenten in een straal van 24 uur rijden. De regio beschikt over uitstekende huisvesting, goeie scholen en vier universiteiten, een rijke geschiedenis en cultuur, en bloeiende gemeenschappen met veel parken en open ruimte.

Kent is een commerciële business hub met hogesnelheidstreinverbindingen naar de hoofdstad en het continent. De trein verbindt u met Sint-Pancras, Londen, in 17 minuten vanaf Ebbsfleet International en in 37 minuten vanaf Ashford International, of naar Brussel, Rijsel of Parijs in minder dan twee uur. Kantoorruimte is er tot 60 % goedkoper en operationele kosten liggen er ongeveer 35-65% lager dan in Londen.

Kent heeft een ruim aantal beschikbare bedrijventerreinen, ontwikkelingsgronden, kantoorruimte en industriezones voor alle bestemmingen.

Via snelwegen is Kent optimaal verbonden met London en de rest van het VK. Bovendien is er vlotte toegang naar belangrijke internationale luchthavens – London Heathrow, Gatwick en Stansted en zeven belangrijke havens, waaronder Dover en zijn er treinverbindingen via de Eurostar en de Eurotunnel.

Het projectgebied - Oost-Vlaanderen

Vlaanderen is het noordelijke deel van België, en één van de drie regio’s in het land. Op institutioneel vlak, is Vlaanderen een federale staat van België dat het Nederlandstalige deel van de bevolking bevat. Vlaanderen heeft meer dan 6 miljoen inwoners, die ongeveer 58 % van de Belgische bevolking uitmaken en dat ongeveer 40% van de Belgische landmassa omvat.

Oost-Vlaanderen is één van de vijf Vlaamse provincies. Het grenst aan (in wijzerzin vanaf het noorden) Nederland, en in België met de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant (beide in Vlaanderen), Henegouwen (Wallonië) en West-Vlaanderen (Vlaanderen).

Oost-Vlaanderen is ongeveer 2.982 km2 groot, en huisvest 1.4 miljoen mensen. Met 472 inwoners per vierkante kilometer, is Oost-Vlaanderen één van de meest dichtbevolkte gebieden in Europa. Oost Vlaanderen ligt dicht bij Brussel, de hoofdstad van België en Vlaanderen, en de politieke besluitvormingscentrum van de Europese Unie. De hoofdstad en de grootste stad van Oost-Vlaanderen is Gent. De stad Gent telt 237.250 inwoners en heeft 72.000 studenten te gast die studeren aan één van de vijf hoger onderwijsinstellingen in de stad.

Oost-Vlaanderen heeft twee zeehavens: de haven van Gent en de Waaslandhaven, dewelke de groeizone is van de Antwerpse haven. Het kanaal Gent-Terneuzen verbindt de Gentse zeehaven met de Westerschelde en de Noordzee. Verschillende binnenlandse en internationale scheepvaartverbindingen zijn toegankelijk via de Schelde, Leie en de Ringvaart.

De provincie heeft sterke industriële fundamenten: textiel, staalindustrie, automobiel en baggerwerken. Het is ook sterk op het vlak van nieuwe industrieën zoal biotech, milieu, ICT en medische technologie.

Het projectgebied - West-Vlaanderen

De provincies vormen een autonoom bestuursniveau in België naast die van de Federale staat, de regio’s en de gemeenschappen. De provincie West-Vlaanderen stelt ruim 1.000 mensen te werk die zich dagelijks inzetten in de volgende beleidsdomeinen: toerisme, sport, cultuur, economie, landbouw, onderwijs, welzijn, milieu, infrastructuur, regionale ontwikkeling, externe relaties en veiligheid.

Globalisering maakt de wereld elke dag een beetje kleiner, en de provincie West-Vlaanderen beantwoordt deze trend door in te zetten op een dynamisch internationaal beleid. Naast intense samenwerking met de buurregio’s in het Noorden van Frankrijk, Zeeland en Zuidoost Engeland, koester de provincie ook projecten en uitwisselingen met regio’s in Roemenië, Hongarije en Polen.

In 2000, tenslotte, sloot de Provincie West-Vlaanderen een vriendschapsverdrag met de Chinese provincie Zhejiang. Dit verdrag is hoofdzakelijk gefocust op duurzame economie en onderwijs, met het doel om de internationale dimensie van de West-Vlaamse economie en het provinciaal academisch netwerk verder uit te diepen.

Het projectgebied - Het Zuidwesten van Nederland

Het zuidwesten van Nederland (West-Brabant en Zeeland) is een regio met groot potentieel. Meer dan 100.000 bedrijven bevinden zich in de regio. De strategische locatie is ongetwijfeld het sterkste punt. De havens van Rotterdam en Antwerpen liggen op 40 minuten rijafstand. Daarenboven ligt het Zuidwesten van Nederland strategisch dicht bij de economische gebieden zoals Antwerpen en Zeebrugge en het Ruhr-gebied in Duitsland. Ongeveer 300 miljoen consumenten leven op een afstand van 500 km. Het Zuidwesten van Nederland telt meer dan 1 miljoen inwoners. Belangrijke steden binnen de regio zijn Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelbrug, Vlissingen en Terneuzen.

Het projectgebied – Hauts de France

De Nord-Pas de Calais (een onderdeel van de Hauts de France regio) deelt een maritieme grens met Kent in het Verenigd Koninkrijk en een landsgrens met Vlaanderen in België. De regio beschikt over een aantal excellente transportlinks en heeft een bevolking van ongeveer 6 miljoen inwoners. De regio combineert de volgende departementen: de Nord en Pas de Calais maar ook Somme, Aisne, en Oisne en is ideaal gelegen in het “hart van Europa” tussen London, Parijs en Brussel. Nord-Pas de Calais bouwt verder op haar rijke industriële erfenis en dat van de mijnbouw, en vormt een dynamische regio voor moderne bedrijven met speerpunten in de automobiel- en high-techindustrie.