×

Error message

 • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6604 of /home/customer/www/iseproject.eu/public_html/includes/common.inc).
 • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/customer/www/iseproject.eu/public_html/includes/common.inc).

Kan ik deelnemen aan ISE?

KMO’s in de ISE partnerregio’s hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten en events georganiseerd door het project. Deze regio's zijn:

 • Kent (UK)
 • Hauts-de-France (FR)
 • West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen (BE)
 • Zuidwest Nederland (NL) 

Hoewel de meeste activiteiten openstaan voor alle KMO’s, worden de events gaandeweg meer gefocust en beperkt in aantal plaatsen, in een latere fase van het project .

Alle bedrijven geïnteresseerd in deelname aan het ISE project moeten voldoen aan twee basisvereisten:

1. Ze voldoen aan de definitie van een KMO vooropgesteld door de Europese Commissie:

 • Ze tellen minder dan 250 werknemers
 • De jaarlijkse omzet bedraagt minder dan € 50 miljoen, of een balans met minder dan € 54 miljoen

De Europese Commissie heeft een website met een self-assesment vragenlijst om deze criteria te checken.

2. De bedrijven bevinden zich in het ISE projectgebied:

Het bedrijf moet gevestigd zijn in één van de ISE partnerregio’s (hoofdkwartier of filiaal): Kent, Hauts-de-France, Zuidwest Nederland (Zeeland en West/Noord Brabant), West-Vlaanderen en Oost Vlaanderen.

Bijkomende criteria voor bepaalde events

Sommige ISE activiteiten zullen meer gefocust zijn met een beperkt aantal plaatsen voor KMO’s die kunnen deelnemen. Voor dergelijke activiteiten zullen deelnemende KMO's aan een aantal bijkomende criteria moeten voldoen.

Deze activiteiten zullen specifiek verwijzen naar:

 • Innovatiediagnose bij bedrijven (1-2-1 assessments)
 • “Innovatie Pathway” events
 • Belangrijke innovatie-events
 • ISE Cluster lidmaatschap

Selectiecriteria:

Bedrijfsgrootte (aantal werknemers)

De meeste bedrijven die geselecteerd worden voor bovenstaande activiteiten tellen tussen de 5 à 50 werknemers. Op individuele basis kan hiervoor een uitzondering worden gemaakt door de projectpartners. Dit geldt dan vooral voor start-ups, kleinere bedrijven, of grotere KMO’s.

Decision makers

De deelnemers die de KMO’s vertegenwoordigen hebben een rol als decision-maker binnen het bedrijf, hetgeen mogelijk maakt dat de ISE aanbevelingen ook uitgevoerd kunnen worden.

Middelen

Deelnemende KMO’s moeten over adequate middelen beschikken in termen van capaciteit om investeringen en veranderingen aan te brengen (bijv. de mogelijkheid om naar het buitenland te reizen en ook om te investeren in productontwikkeling).

Interesse en capaciteit voor innovatie

De deelnemende KMO’s moeten geïnteresseerd zijn in innovatie maar ook over de mogelijkheden om innnovatie in de praktijk uit te voeren. Dit criterium verwijst dan ook naar de openheid van KMO’s naar innovatie toe, namelijk de bereidheid om veranderingen door te voeren zoals gesuggereerd door de partners via 1-2-1 assessments etc.

Internationalisering

Deelnemende KMO’s vertonen interesse en openheid naar internationalisering toe.

Omzet

De deelnemende KMO’s hebben een gemiddelde omzet tussen € 100.000 tot € 10 miljoen. De partners behouden zich het recht voor om eventuele uitzonderingen toe te staan.

Staatssteun

Deelnemende KMO’s hebben geen staatsteun ontvangen boven het “de minimis” plafond en zijn niet in liquidatie of staan onder curatele wanneer ze deelnemen aan ISE activiteiten. Onder de minimis regeling kan een KMO tot € 200.000 staatsteun ontvangen over een periode van 3 jaar (het huidige financiële jaar en de twee voorgaande boekjaren).