×

Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/customer/www/iseproject.eu/public_html/includes/common.inc).

ISE Clusters

×

Error message

Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6604 of /home/customer/www/iseproject.eu/public_html/includes/common.inc).

Over ISE Clusters

Als deel van het project zullen we een groep bedrijven uitnodigen uit Frankrijk, België, Nederland en Engeland om deel te nemen aan een internationale cluster,om samen te werken en om in contact te komen met experts in andere landen. In Noord-Brabant kunt u gebruik maken van Crossroads dat die samenwerking ook financieel ondersteunt. 

ISE clusters - Voorwaarden

Achtergrond:

Het ‘Innovative sector Exchange’ project is een EU gesubsidieerd initiatief, onder leiding van Kent County Council, met als doel kleine en middelgrote ondernemingen te ondersteunen op het vlak van innovatie en internationalisatie. Het project verbindt vier regio’s: Kent (UK), Oost- en West-Vlaanderen (België), Hauts-de-France (Frankrijk) en het Zuid-Westen van Nederland. Het project biedt een grote waaier aan ondersteuningsmogelijkheden aan bedrijven die zaken willen doen in het buitenland. Zo zijn er 1 op 1 assessments, workshops en grensoverschrijdende netwerkevenementen. Daarnaast zal het project ook grensoverschrijdende clusters opzetten om bedrijven en experts uit de verschillende regio’s samen te brengen.

Objectieven:

De ISE clusters zal bedrijven en experten uit de verschillende sectoren (Voeding, Creatieve beroepen, Engineering, Nieuwe materialen) samenbrengen om :

  • Andere bedrijven te ontmoeten
  • Samenwerkingen op te zetten
  • Peer-to-peer ondersteuning te bieden
  • Internationale events bij te wonen

Lidmaatschap:

Toegang tot de cluster is voorbehouden voor KMO’s volgens de EU definitie (omzet minder van 50M en minder van 250 werknemers) die zich in de ISE regio bevinden. De bedrijven hebben interesse om internationaal te groeien en willen hiervoor samenwerken met andere bedrijven en experts uit de ISE regio. Bedrijven dienen een minimum van 5 werknemers te werk te stellen, en actief op zoek zijn om hun omzet te verhogen. Afgevaardigden van Hoger Onderwijs en Kennisinstellingen in de relevante domeinen zullen ook tot de cluster behoren.

Activiteiten:

  • Ontmoetingen met de andere bedrijven
  • Activiteiten en workshops die concrete uitdagingen oplossen
  • Gratis bezoek aan beurzen en innovatie evenementen.
  • Online communicatie platform

Coördinatie en management:

De clusters worden opgezet en begeleid door de ISE project partners tot het einde van het ISE project. Er zullen ook leads worden geïdentificeerd om activiteiten vanaf 2020 in kaart te brengen.

Middelen:

De toegang tot de clusters is gratis en de activiteiten zullen volledig worden gesubsidieerd door het ISE project tot september 2019. Na het ISE project kan de cluster uiteraard op eigen middelen verder werken.

Get involved

To get involved register here. If you are already a member, login here.