×

Error message

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6604 of /home/customer/www/iseproject.eu/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/customer/www/iseproject.eu/public_html/includes/common.inc).

Hoe kan ik gebruik maken van ISE?

Het project Innovatieve Sector Exchange (ISE) biedt KMO's in Kent, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Hauts-de-France en het zuidwesten van Nederland een scala aan GRATIS ondersteuningsdiensten. Dit helpt bedrijven toegang te krijgen tot nieuwe markten in Europa, om via toegepaste innovatietechnieken verder te ontwikkelen. De steun aan KMO's via ISE is beschikbaar tot september 2019.

Als u geïnteresseerd bent in deelname aan het ISE-project, contacteer ons of download en vul het formulier op deze pagina in en contacteer ons (zie contactpagina).

ISE Taster Sessions

De ISE-sessies vormen een serie van events om het bewustzijn rond het project te vergroten en het ondersteuningsaanbod aan de man te brengen. De taster sessions staan open voor alle kleine en middelgrote ondernemingen in de doelgroepen van het project (agro-food, digital & creative, machinebouw & mechatronica en nieuwe materialen) en bieden de mogelijkheid om concepten rond innovatie en internationalisering te introduceren.

Sector Focused Innovation Workshops

Als u geen van de ISE-taster sessions kon bijwonen, kunt u nog steeds deelnemen aan een reeks van workshops. In deze events wordt gebruik gemaakt van deskundigen en expertise uit andere Europese partnerregio’s, en bieden KMO's de gelegenheid om meer te leren over hoe innovatie in hun eigen bedrijf kan worden toegepast met het doel om verder te internationaliseren.
Om op de hoogte te blijven van alle toekomstige workshops en evenementen, kunt u terecht op onze evenementenpagina.

1-2-1 Innovatiebeoordelingen

ISE partners Aditec & Innovatiehuis hebben een diagnostische tool gecreëerd waarmee het innovatie- en internationaliseringspotentieel van uw bedrijf beoordeeld kan worden. De tool is speciaal gemaakt voor het project en past binnen een grensoverschrijdende zakelijke context.

Hoe werkt het?

U ontvangt een 1-2-1 bezoek van een ISE-expert (bijvoorbeeld in Kent zullen de bezoeken worden uitgevoerd door partner Kent Invicta Chamber of Commerce) die met u over uw bedrijf zal praten en u een aantal vragen vraagt. Van HR en financiën naar concurrentievermogen en internationale samenwerking, dit om de innovatie en internationaliseringsgereedheid te kunnen vaststellen. De deskundige zal dan alle besproken aspecten beoordelen, wat ons dan in staat stelt concrete aanbevelingen te formuleren over acties die u kunt nemen om uw internationaliseringspotentieel te verhogen door u toegang te geven tot grensoverschrijdende en technische kennis.

U kunt nu profiteren van een innovatie-assessment, ongeacht of u een ISE-sessie of workshop hebt bijgewoond of niet. De assessments lopen tot maart 2019.

Innovatie Pathway Events

Gebaseerd op de taster sessions en workshops, zullen KMO's de gelegenheid hebben om deel te nemen aan onze reeks pathway events. Deze acht 2-daagse sectorgerichte evenementen zullen plaatsvinden om kleine en middelgrote ondernemingen uit verschillende partnerregio's samen te brengen. De events stellen bedrijven in staat om gezamenlijk oplossingen te vinden voor uitdagingen inzake innovatie en internationalisering.

De pathway events vinden plaats tussen oktober 2017 en juli 2019. Plaatsen zijn beperkt!

Cross-border Clusters

80 KMO’s uit alle partnerregio's worden uitgenodigd om 4 grensoverschrijdende innovatieclusters te vormen. Bedrijven met innovatie- en internationaliseringspotentieel kunnen zich bij de nieuwe grensoverschrijdende clusters aansluiten, tezamen met vertegenwoordigers van instellingen voor hoger onderwijs en andere relevante organisaties. Het doel van de clusters is om de samenwerking en grensoverschrijdende samenwerking tussen de deelnemende KMO’s te faciliteren. Zodoende worden nieuwe zakelijke opportuniteiten in en buiten het 2zeeëngebied gecreëerd.

Het selectieproces voor bedrijven die deelnemen aan de vier clusters zal eind maart 2018 worden afgerond, en de bedoeling is dat deze clusters blijven verder bestaan na afloop van het ISE project.

Major Innovation Events

In de laatste fase van het project, participeren de leden van de clusters aan belangrijke internationale innovatie-evenementen. Zo verschaffen de projectpartners u toegang tot advies, case studies en expertise van toonaangevende wereldwijde innovators. Het bijwonen van deze events kan worden gebruikt om deuren te openen voor nieuwe contacten, nieuwe markten en nieuwe zakelijke kansen.
 

Alle door het project aangeboden steun is GRATIS en is onderworpen aan de minimis staatssteunregelgeving.